Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ερώτηση Γκιουλέκα για τις νέες επιχειρήσεις του Δημοσίου που μεταφέρονται στο Υπερταμείο.

Ερώτηση για τις νέες επιχειρήσεις του Δημοσίου τις οποίες ετοιμάζεται να μεταφέρει η κυβέρνηση στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.
"Πολλές σημαντικές εταιρείες του Δημοσίου, ανάμεσα στις οποίες και αρκετές από την Βόρειο Ελλάδα, μεταφέρονται από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων", σημειώνει ο Κ.Γκιουλέκας, υπογραμμίζοντας ότι "σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στο οποίο θα συζητηθεί η τρίτη λίστα των ΔΕΚΟ που θα μεταφέρει η κυβέρνηση στο νέο Υπερταμείο, μέσω της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών. Μάλιστα, στους αρμόδιους Υπουργούς έχει σταλεί σχετικό έγγραφο προκειμένου να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για τις Επιχειρήσεις οι οποίες θα μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο".

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης στην ερώτησή του, ανάμεσα στις εταιρείες είναι το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η HELEXPO, η Εγνατία Οδός ΑΕ, η ΓΑΙΑ ΟΣΕ, η ΛΑΡΚΟ, ο ΔΕΣΦΑ, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, ο Οργανισμός Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η Μεταλλουργική Ηπείρου, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, η Διώρυγα Κορίνθου και άλλες.

Ο Κ.Γκιουλέκας ζητεί να ενημερωθεί για το εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα αποφασίσει για την μεταφορά και άλλων ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, εάν θα γίνει αυτή η μεταφορά, με ποιες διαδικασίες και εάν όλα αυτά πρόκειται να γίνουν έως τον Ιούνιο όπως προβλέπει και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, ο Κ.Γκιουλέκας θέτει το ερώτημα του τι θα σημάνει η υπαγωγή αυτών των εταιρειών στο Υπερταμείο, αφού πλέον θα είναι εταιρείες που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκποιηθούν.

Πηγή: enikos.gr