Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Οι τουρίστες που "έφαγαν" άδικα πρόστιμο στο μετρό...


Από ξεναγό- φίλο της στήλης λάβαμε την επιστολή, που θα διαβάσετε στη συνέχεια, για την περιπέτεια που έζησε οικογένεια τουριστών στο μετρό, καθώς δέχθηκε πρόστιμο αν και είχε εισιτήρια, που δεν μπόρεσε να επικυρώσει στον αρχικό σταθμό καθώς τα ακυρωτικά μηχανήματα δεν λειτουργούσαν...

Γράφει:

Λόγω της δουλειάς μου, συναναστρέφομαι σχεδόν καθημερινά με τουρίστες, οι οποίοι συνηθως, μόνο καλά και όμορφα έχουν να δηλώσουν για το μετρό μας! 

Έτσι και σήμερα, όταν συνάντησα μια τετραμελή οικογένεια, η οποία ήρθε με το μετρό, ρώτησα όλο σιγουριά: "Πώς ήταν η διαδρομή;" περιμένοντας τα όμορφα σχόλια. Αμ δε! Μόνο που δεν έκλαιγαν οι άνθρωποι! Ξεδίπλωσαν δύο ροζ χαρτάκια και μου τα άπλωσαν μπροστά μου όλο παράπονο, λέγοντάς μου πως δεν έχουν ξανανιώσει τέτοιο ρεζιλίκι.

Αγόρασαν οι άνθρωποι όχι 4, αλλά 8 εισιτήρια για να έρθουν από το Χίλτον που έμεναν στο σταθμό της Ακρόπολης. "Validate" τους είπε η κυρία στο πωλητήριο. Πού όμως, δεν τους είπε. Πιθανώς και να μην της έφταναν τα Αγγλικά της. Πήγαν κι αυτοί στα μηχανηματα, νεκρά τα μηχανήματα ένεκα που τα έχουμε για ομορφιά και για να τα καμαρώνουμε που είναι καινούρια του κουτιού!

Αλλά, σου λένε οι τουρίστες, για να τάχουν εδώ, την κάνουν τη δουλειά τους. Είδαν και που ήταν ανοικτά, μπήκαν και πήραν το μετρό. Μέχρι το Σύνταγμα έφτασαν όμως μόνο, γιατί καθώς πήγαν να αλλάξουν γραμμή, τους βγήκε η "Σέρλοκ Χολμς" των ελεγκτών φάτσα -κάρτα: "Πού πάτε κύριοι;"τους είπε (τώρα σε ποια γλώσσα το είπε θά σας γελάσω και δεν το θέλω) Πάντως ό,τι συνεννοήθηκαν, συνεννοήθηκαν γιατί τους έδειξε πού πρέπει να επικυρώσουν τα εισιτήρια τους -πράγμα που οι ανθρωποι έκαναν αμέσως μόλις τους έδειξε-.

Αλλά, όλα κι όλα. Τις κλήσεις τους τις έκοψε! Με διεύθυνση κατοικίας στη χώρα τους (πολύ πολύ μακριά από δω) και τους είπε και ό,τι παράπονο έχουν να το κάνουν στην Atheenas (όπου Αθήνας προφανώς τα κεντρικα του ΟΑΣΑ στην οδό Αθηνάς). Να πάνε οι τουρίστες να καμαρώσουν και τα 'ενδότερα"! Τι να πω... Μπράβο ζήλος μαντάμ! Με το κομμάτι σας πληρώνουν; Φαντάζομαι πως ναι..."

Πηγή: tornosnews.gr