Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αιγιάλεια. Άλλα βλέπουν οι κάτοικοι και άλλα η ΕΡΓΟΣΕ για ζημιές, πλημμύρες και παραλείψεις.

Αιγιάλεια:Αλλα βλέπουν οι κάτοικοι και άλλα η ΕΡΓΟΣΕ για ζημιές, πλημμύρες και παραλείψεις  Να μην γνωρίζει τίποτα, γι΄αυτά που επίσημα καταγγέλλουν, δημοτικοί σύμβουλοι και αιρετές τοπικές αρχές, φαίνεται η ηγεσία της ΕΡΓΟΣΕ, που δέχεται «βροχή» καταγγελιών, περί επικινδυνότητας πολλών εργασιών της -όχι αυτών καθ' αυτών- αλλά και παραλείψεων ή παρακινδυνευμένων καταστάσεων, απόρροια πάντα του μεγάλου έργου υποδομής που υλοποιεί.
Ειδικότερα, όπως περιέργως αναφέρεται σε έγγραφο της εταιρίας, με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2017, απαντητικό σε κοινοβουλευτική αναφορά του Αχαιού βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου (εξ αφορμής δημοσιεύματος της «Π»), το έργο της στα Σελιανίτικα, δεν είναι αυτό από το οποίο κινδυνεύει το χωριό, αφού η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται περίπου 400 μέτρα ανάντη του χωριού και όλα τα όμβρια ύδατα αποτρέπουν σε φυσικούς αποδέκτες.
Επιμένει μάλιστα η ΕΡΓΟΣΕ, ότι το έργο της δεν σχετίζεται με αγωγό διαμετρήματος 1,60μ. που απειλεί με πλημμύρες, την ώρα που η τοπική κοινότητα, ακόμα και σε εκδήλωσή της, έχει καταγγείλει μεγάλη επικινδυνότητα του αγωγού, σε κεντρικό δρόμο της κοινότητας.
Τίποτα κακό όμως δεν βλέπει η ΕΡΓΟΣΕ και στον ποταμό Κράθι της Ακράτας, για τον οποίο αναφέρει ότι προ έτους ολοκλήρωσε την κατασκευή γέφυρας, χωρίς ωστόσο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων με περιβαλλοντική όχληση.
Το ίδιο «βιολί» της ΑΕ και στο Κρυονέρι, που από το 2010 διατείνεται πως έχουν παύσει οι χωματουργικές εργασίες του σιδηροδρομικού δικτύου.
Τα παραπάνω, δύο τινά μπορούν να σημαίνουν:
> Ότι κάτοικοι και τοπικές αρχές βλέπουν οράματα, δηλαδή όλα όσα καταγγέλλουν.
> Ότι η ΕΡΓΟΣΕ αναφέρεται σε τυπικές εργασίες και όχι για όσα πραγματικά πολλοί γίνονται θεατές, μήνες τώρα, στα εργοτάξιά της.

Δ.Τ.

Πηγή: pelop.gr