Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Βρετανία: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία, χάος στις μεταφορές.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, καθώς τραυματίσθηκε στο κεφάλι από συντρίμμια που είχαν παρασύρει οι θυελλώδεις άνεμοι της καταιγίδας Ντόρις, που πλήττει τη Βρετανία και την Ιρλανδία, προκαλώντας χάος στις μεταφορές και αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η γυναίκα τραυματίσθηκε θανάσιμα από τα συντρίμμια, την ώρα που περπατούσε σε δρόμο του Γούλβερχαμπτον, στην περιφέρεια του Μπέρμιγχαμ.

Η καταιγίδα Ντόρις, με σφοδρές βροχοπτώσεις και ριπές ανέμου που φθάνουν τα 150 χλμ./ώρα, πλήττει πολλές περιοχές στο νότιο και το βόρειο Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβανομένου του Λονδίνου.

Υλικές ζημιές καταγράφηκαν επίσης από τις αρχές και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλά δένδρα πεσμένα σε δρόμους.

«Το λιμάνι του Λίβερπουλ έκλεισε» λόγω των ισχυρότατων ριπών ανέμου, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εταιρεία Peel Ports που διαχειρίζεται το λιμάνι της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε πως 3.500 νοικοκυριά παρέμεναν το μεσημέρι χωρίς ηλεκτρικό, από τα 20.000 που αντιμετώπιζαν το πρωί διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ιδιαίτερα στην περιφέρεια του Λονδίνου, αντιμετώπισαν επίσης προβλήματα εξαιτίας της καταιγίδας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Όλα τα δρομολόγια των τρένων με αφετηρία τον σταθμό του Γιούστον, τα οποία εξυπηρετούν κυρίως τη βόρεια Βρετανία (Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Γλασκώβη), ανεστάλησαν το μεσημέρι, ανακοίνωσε ο σιδηροδρομικός σταθμός μέσω του Twitter.

Στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το μεγαλύτερο της χώρας, «περίπου το 10% των πτήσεων χρειάστηκε να ματαιωθούν», ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο.

Τα σχολεία έκλεισαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στην περιοχή του Άμπερντιν, στην ανατολική ακτή της Σκωτίας.

Πηγή: in.gr