Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Γαλλία: Πυροβολισμός σε ομιλία του Ολάντ, εγκαινιάζοντας σιδηροδρομική γραμμή.

Αναστάτωση κατά τη διάρκεια εγκαινίων της υπερσύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Παρίσι με την πόλη του Μπορντό.
 
Ένας από τους άνδρες ασφαλείας του προέδρου πυροβόλησε κατά λάθος και τραυμάτισε δύο ανθρώπους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μιλούσε το απόγευμα της Τρίτης στη μικρή κοινότητα της Βιλονιόν στα νοτιοανατολικά της χώρας, με αφορμή τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Παρίσι με το Μπορντό, όταν ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Ο ήχος του πυροβολισμού διέκοψε για λίγο την ομιλία με τον πρόεδρο να αναρωτιέται τι έχει συμβεί.
Το περιστατικό οφείλεται σε λάθος ενός από τους άνδρες της ασφάλειας, έναν σκοπευτή που είχε πάρει θέση σε ταράτσα κοντά στο σημείο όπου ελάμβανε χώρα η εκδήλωση. Ο άνδρας φαίνεται πως δεν είχε ασφαλίσει σωστά το όπλο του, που εκπυρσοκρότησε. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άνθρωποι.
Η σφαίρα τρύπησε μια τέντα που είχε στηθεί στο σημείο προκειμένου να διεξαχθεί ένα cocktail πάρτι αμέσως μετά τα εγκαίνια της γραμμής. Τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά έναν σερβιτόρο της εκδήλωση, καθώς και έναν ακόμη εργαζόμενο. "Ελπίζω πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό" είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας. Φαίνεται πως και ο σκοπευτής τραυματίστηκε επίσης στο πόδι από την εκπυρσοκρότηση.

Συντάκτης: Λευτέρης Σαββίδης
Πηγή: news247.gr