Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανία: Τανκς και τεθωρακισμένα μεταφέρονται με τρένα στη Λιθουανία.


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έφτασε στη Λιθουανία ακόμα μια αποστολή από γερμανικά τανκς και τεθωρακισμένα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, έφτασαν σιδηροδρομικώς στον σταθμό Σεστοκάι 20 τεθωρακισμένα Marder μεταφοράς προσωπικού και έξι Λέοπαρντ 2 τανκς.
Από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σεστοκάι, τα γερμανικά τεθωρακισμένα μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο της Ρούκλα, περίπου 100 χλμ απόσταση από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, αφοσιωμένη σύμμαχο της Ρωσίας.
Η Γερμανία σταδιακά μεταφέρει μια ολόκληρη τεθωρακισμένη μεραρχία στη Λιθουανία που θα έχει την έδρα της στο στρατόπεδο της Ρούκλα.
Ξεκινώντας από τα μέσα Ιανουαρίου οι Γερμανοί έστειλαν σταδιακά 120 κοντέινερ και 200 οχήματα στη Λιθουανία, ενώ 300 Γερμανοί στρατιώτες βρίσκονται ήδη στο λιθουανικό στρατόπεδο και αναμένονται ακόμα 150.
Στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του 2016, η συμμαχία αποφάσισε να αναπτύξει τέσσερα ΝΑΤΟϊκά τάγματα στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία ως «εγγύηση» για την ασφάλειά τους από μια πιθανή επίθεση στη Ρωσία.
Βεβαίως τέσσερα νατοϊκά τάγματα μοιρασμένα σε τέσσερις χώρες είναι μάλλον μια συμβολική δύναμη παρά ουσιαστική απέναντι σε μια πιθανή ρωσική επίθεση.
Η Γερμανία θα έχει τη διοίκηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη Λιθουανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Πολωνία, οι Βρετανία στην Εσθονία και οι Καναδοί στη Λετονία.

Πηγή: tribune.gr