Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Μην τα βάζεις με το τρένο, θα σε φάει η μαρμάγκα. Δείτε το βίντεο.To τρένο είναι όπως ο πελάτης: Έχει πάντα δίκιο! Με άλλα λόγια προτεραιότητα. Αφενός εκ του νόμου, αφετέρου από την κοινή λογική.
Σε μια αφύλακτη ισόπεδη διάβαση, δηλαδή χωρίς κινητά φράγματα, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που παραβίασε την προτεραιότητα του τρένου, μπορεί να έχει κι ένα ελαφρυντικό. 
Ισχύον φυσικά μόνο για τη συζήτηση στο καφενείο –ελπίζουμε όχι κατά την πόση του καφέ της παρηγοριάς.
Όμως σε μια φυλασσόμενη διάβαση, με κινητά φράγματα, το να τους κάνεις τρίπλα για να διεκδικήσεις την προτεραιότητα του τρένου, το μόνο ελαφρυντικό είναι του αυτόχειρα και μάλιστα όχι του ιδανικού. Δεν είναι και ό,τι πιο έξυπνο να βάλεις ένα δύο τόνους από αεροδυναμικούς πάφιλες να αναμετρηθούν με εκατοντάδες τόνους σίδερο που τροχάζουν στις ράγες με μη ανασχέσιμη ορμή.
Ο Πολωνός οδηγός του Renault αγνόησε τους αναλάμποντες κόκκινους φανούς, τα κινητά φράγματα που είχαν κατέβει και το έκανε μάλιστα με το ιδανικό timing για να «πιάσει» το τρένο. Και τα κατάφερε!
Αποτέλεσμα ήταν να διακομισθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Δύο κάμερες από διαφορετική γωνία κατέγραψαν το συμβάν.

Πηγή: drive.gr