Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Στράτος Σιμόπουλος: «ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ»

Με αφορμή την σημερινή παρουσίαση στο δημαρχείο της λύσης για τον σταθμό Βενιζέλου ο πρώην Γενικός Γραμματέας Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος κοινοποίησε ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» κ. Ιωάννη Μυλόπουλο.
Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή. 

Προς 
τον Πρόεδρο της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» κ. Ιωάννη Μυλόπουλο 

Κύριε Πρόεδρε, 

«Σήμερα παρουσιάζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Αττικό Μετρό και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η λύση για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, που δεν διαφέρει ιδιαίτερα, ως προς την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, από την παλαιότερη λύση η οποία προέβλεπε προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση. 
Αποτελεί, μάλιστα, κάτω από τις καταστάσεις που επέβαλλε ο Δήμος μια αναγκαστική διέξοδο με πολύ, όμως, μεγαλύτερο κόστος και χρόνο υλοποίησης, ενώ είναι άγνωστες ακόμη οι πηγές και ο φορέας χρηματοδότησης της αρχαιολογικής πλάζας που εξήγγειλε ο Δήμος. 
Με λίγα λόγια, με ευθύνη του Δήμου και μιας ομάδας αρχαιολόγων, χάθηκαν πέντε χρόνια, διχαστήκαμε για μια ακόμη φορά, επιβαρύνθηκε πολύ το κόστος του έργου και, βέβαια, ταλαιπωρείται η πόλη και φυτοζωούν οι γειτνιάζουσες στον σταθμό επιχειρήσεις. 
Εν πάση περιπτώσει, η πόλη πρέπει να αφήσει πίσω της τον διχασμό, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι προσωπικά δεν θα παρακολουθώ από κοντά την πορεία κατασκευής του σταθμού, αλλά και όλου του έργου, έχοντας πάντα ως στόχο οι παρεμβάσεις μου να στηρίζουν την εκτέλεση του μεγαλύτερου έργου υποδομής που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη".