Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πότε αναμένεται να κυλήσουν οι συρμοί του μετρό σε Νίκαια και Κορυδαλλό.


«Το δικαιούμαστε, και αναμένουμε το ΜΕΤΡΟ στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό το πρώτο εξάμηνο του ’19, όπως προγραμματίζεται από την εταιρεία και από την Κυβέρνηση» δήλωσε η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα έργα του μετρό στους σταθμούς της Νίκαιας και του Κορυδαλλού.
Κατά την επίσκεψη στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ η βουλευτής ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, καθώς και για τα ανακύψαντα προβλήματα.
Όπως είπε στους παρισταμένους η Νίνα Κασιμάτη « Δικαιούμαστε, και αναμένουμε το ΜΕΤΡΟ στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό το πρώτο εξάμηνο του ’19, όπως προγραμματίζεται από την εταιρεία και από την Κυβέρνηση. Από τη θέση μου δηλώνω συμπαραστάτης του έργου, της διοίκησης και των εργαζομένων, και έτοιμη να σας συνδράμω όποτε χρειάζεται».
Στη συνέχεια, κατέβηκαν όλοι μαζί σε βάθος 25-30 μέτρων, περπάτησαν στη σήραγγα και κατόπιν επιβιβάστηκαν στον υπόγειο εργοταξιακό συρμό για να μεταβούν μέχρι το σημείο που έχει φτάσει ο μετροπόντικας 50 μέτρα πριν από τα Μανιάτικα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ενημέρωσε ότι οι συρμοί με τα βαγόνια ήδη υπάρχουν στην εταιρεία για την επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά και δεν θα υπάρξει ανάγκη νέας προμήθειας, γεγονός που θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την ένταξη της γραμμής στον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας. 
Όσον αφορά στον Κορυδαλλό, αφού επισκέφθηκε τον υπόγειο σταθμό στην Πλατεία Ελευθερίας και τη σήραγγα, ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα χρειαστούν για την απελευθέρωση σημαντικού μέρους της σήραγγας προκειμένου να εγκατασταθεί η σιδηροδρομική επιδομή. Όπως την διαβεβαίωσαν αυτή η διαδικασία θα συντομεύσει την παράδοση του έργου κατά 1 χρόνο τουλάχιστον. 

Πηγή: thepressroom.gr