Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Μια νέα εποχή ξεκινάει για τις διατροπικές μεταφορές.

Εικόνα ιστορίας για το ερώτημα train from Trieste to Kiel από τον εκδότη Transport Rail (press release) (registration)Αναχώρησε από το λιμάνι της Τεργέστης το πρώτο εμπορευματικό τρένο που έχει προγραμματιστεί να διανύσει τη μακρά διαδρομή Τεργέστης- Κιέλου.
Πιο αναλυτικά, το τρένο αναχώρησε στις 11 το πρωί από το λιμάνι της Τεργέστης και έφτασε στη Γερμανία (Κίελο) στη 1 το μεσημέρι της επόμενης μέρας.
Από το Κίελο τα φορτία θα μεταφερθούν δια θαλάσσης με προορισμό τη Σουηδία (Γκέτεμποργκ).

Μια νέα εποχή ξεκινάει για τις διατροπικές μεταφορές αφού αυτό το εγχείρημα αποτελεί την πρώτη σύνδεση για τον ευρωπαϊκό διάδρομο Αδριατικής- Βαλτικής. Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου συνεργάστηκαν οι εταιρείες TX Logistik AG και Mercitalia Rail Srl όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο και η Stena Line για τη διακίνηση των φορτίων δια θαλάσσης μέχρι το Γκέτεμποργκ.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της διαδρομής καλύπτει 1.360 χλμ. ενώ το θαλάσσιο δίκτυο 234 ναυτικά μίλια. Ο επικεφαλής του Port System Authority of the Eastern Adriatic Sea, κ. Zeno D’Agostino, υπογράμμισε πως μέσω του διαδρόμου Αδριατικής- Βαλτικής, το λιμάνι της Τεργέστης θα αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης και επίσης θα ενισχυθεί η προώθηση των ιταλικών προϊόντων προς τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία).

Πηγή: naftikachronika.gr