Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανία: Έβαλαν φωτιά σε άστεγο και το βρήκαν αστείο, πριν συλληφθούν... Δείτε το βίντεο.

Από τη Συρία και την Λιβύη οι δράστες, ηλικίας 15-21 ετών

Οι έξι εκ των νεαρών που πήγαν να κάψουν ζωντανό έναν άστεγο στο Βερολίνο, παραδόθηκαν - Ο ένας συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.
Στα χέρια των γερμανικών αρχών βρίσκονται ήδη οι επτά νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά και προσπάθησαν να κάψουν ζωντανό έναν άστεγο άντρα σε σταθμό του μετρό, στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία είχε δώσει από χθες τις φωτογραφίες των υπόπτων στη δημοσιότητα, οι φερόμενοι δράστες αναγνωρίστηκαν ως πρόσφυγες από τη Συρία και την Λιβύη. Έξι από αυτούς παραδόθηκαν μόνοι τους στην αστυνομία, ενώ ο έβδομος συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση.
Οι ηλικίες των επτά υπόπτων είναι από 15 έως 21 ετών και η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως «απόπειρα δολοφονίας». Ως επικεφαλής της συμμορίας των νεαρών φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος όλων, ο 21χρονος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB.
Ο άστεγος άντρας, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όταν οι επτά νεαροί αποφάσισαν να τον κάνουν «πρωταγωνιστή» σε ένα μακάβριο αστείο, επέζησε τελικά, καθώς περαστικοί από το σημείο τον βοήθησαν να σβήσει σχεδόν αμέσως τις φλόγες από το κορμί του και να αποφύγει τα χειρότερα.
Εκτός από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα, η γερμανική αστυνομία διένειμε επίσης ένα βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος στον σταθμό Schönleinstraße του Βερολίνου, όπου διαδραματίστηκε το παρ' ολίγον φονικό περιστατικό. 
Στο υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι επτά φαίνονται να γελάνε και να... καμαρώνουν για την πράξη τους, η οποία λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε έναν άλλο άνθρωπο. Η εικόνα τους να γελάνε και να κοροϊδεύουν προκαλεί οργή, καθώς δεν έχουν περάσει παρά λίγες, μόλις, στιγμές, απ' όταν έβαλαν φωτιά στα ρούχα του 37χρονου άστεγου, που κοιμόταν σε παγκάκι στον σταθμό του μετρό...


Πηγή: protothema.gr