Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι!

Ενα ποτάμι συνταξιούχων από όλη τη χώρα διαδήλωσε στην Αθήνα και έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου«Οι συνταξιούχοι κάνουν καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση στον δρόμο του αγώνα. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους κανένα αντεργατικό,
αντισυνταξιουχικό, αντιλαϊκό μέτρο που έχει ψηφιστεί, και θα διεκδικήσουν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί μέχρι τέλους», τονίζουν σε χτεσινή ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, μια μέρα μετά το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.


Στην ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν «τους χιλιάδες συνταξιούχους όλης της χώρας, που αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, τα προβλήματα του ταξιδιού εκατοντάδων χιλιομέτρων, αλλά και από τη θάλασσα, έφτασαν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων», η οποία «ήταν μια μαζική, μαχητική, καλά οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος της».

«Με αποφασιστικότητα, επιμονή και θάρρος», προσθέτουν, οι συνταξιούχοι «απαίτησαν από την κυβέρνηση να ανοίξει το "άβατο" της οδού Ηρώδου Αττικού, από τις κλούβες της αστυνομίας (...) Αυτό έγινε πραγματικότητα και χιλιάδες απόμαχοι της δουλειάς, όχι του αγώνα και της ζωής, διαδήλωσαν μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από χιλιάδες στόματα ακούστηκαν τα αιτήματα και η απαίτηση για τη λύση τους: "Μας πήραν πίσω δικαιώματα και τώρα μας δίνουν επιδόματα. Θα τα πάρουμε, είναι δικά μας χρήματα, δεν κάνουμε τσάμπα τους αγώνες και δεν τρώμε τα χημικά για το θεαθήναι. Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα, αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με αυτά, θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί"».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι απαιτούν: Μπροστά στα Χριστούγεννα την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διαχωρισμούς. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό για τα παιδιά μας 751 ευρώ, επιδόματα ανεργίας στους ανέργους. Καμιά περικοπή στο ΕΚΑΣ. Καμιά περικοπή και αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας και αναπήρων. Κατάργηση κάθε πληρωμής σε υγεία, εξετάσεις, φάρμακα, άμεση πρόσληψη ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία. Καταβολή μερίσματος και εφάπαξ στους δικαιούχους. Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ. Αμεση είσπραξη των οφειλομένων στα ασφαλιστικά ταμεία από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Πηγή: rizospastis.gr