Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Πάτρα: Με παραμύθια γέμισε ο Προαστιακός.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 έγιναν με επιτυχία οι δράσεις Τέχνης στο Δημόσιο Χώρο / αφηγήσεις παραμυθιών στον προαστιακό.Έγιναν αφηγήσεις και επαληθεύσεις των παραμυθιών «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και «ο μικρός Άγγελος κι ο μικρός βοσκός» από το studio DERIDA και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από 18.00 – 20.00 γέμισε το τρένο και οι σταθμοί: Κεντρικός και Καστελόκαμπος από φοιτητές και ερμηνευτές της DERIDAncetheatre Ensemble τους οποίους χειροκρότησαν επιβάτες και διερχόμενοι.
Ένα συλλογικό συμμετοχικό συμβάν, μια performance που συνέθεσε η χορογράφος και πανεπιστημιακός Μάρω Γαλάνη, η οποία παρουσιάζει συχνά δουλειές με στόχο την εξερεύνηση του αστικού περιβάλλοντος, ως συλλογικό βίωμα και τη ανάδειξή του σε αφήγημα . Στους σταθμούς η αφήγηση εστίασε στο σώμα για να επαληθεύσει ,στην παρούσα στιγμή, τις εικόνες για να επεκτείνει το νου σε διαφορετικά αστικά αφηγήματα.

Σύνθεση performance: Μάρω Γαλάνη 
Βοηθός: Woula Δουλουκιτάκη
Αφήγηση οι : η ηθοποιός Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Ήρα Κουρή, Ευδίκη Πανίτσα, Μαρία Τσουμπού.
Ανάγνωση οι: Ελισάβετ Ζωγοπούλου, Βιβή Κοντού
Περιγραφή αντικειμένων: Χρυσή Καραπαναγιώτη, Αναστασια Κατσουλιέρη, Παντελής Χατζόπουλος, Καίτη Φλάμπουρα 
Επαλήθευση εικόνων: Ηλίας Κυριακόπουλος, Τίτα Νικολοπούλου, Έφη Ράπτη, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Εμμέλεια Ηλιοπούλου, Αφροδίτη Συρέλη, Ανδρέας Συρέλης και φοιτητές ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών.









Πηγή: thebest.gr