Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Τζορτζ Μάικλ: Από το μετρό του Λονδίνου στους 100.000.000 δίσκους

Τον πρόδωσε η καρδιά του τα Χριστούγεννα


Ο 53χρονος George Michael, όπως ανακοίνωσε ο παραγωγός του, πέθανε στο σπίτι του στο Goring, στο Oxfordshire. Βρέθηκε στο κρεβάτι του και σύμφωνα με τον μάνατζέρ του έφυγε από καρδιακή ανεπάρκεια. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αντιμετωπίζει ως ύποπτο τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή.


Η πορεία του Τζόρτζ Μάικλ μόνο εύκολη δεν ήταν. Πριν εκτιναχθεί στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής βρέθηκε χαμηλά, πολύ χαμηλά... κάτω από τη Γη.

Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Μάικλ, κάποτε έπαιζε μουσική στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου. Πριν ιδρύσει το συγκρότημα Wham μαζί με τον φίλο του Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981.
Ήταν η αγάπη του για τη μουσική που τον έκανε να συνεχίσει και να ανέβει τα σκαλιά... από τον υπόγειο του Λονδίνου στην κορυφή του μουσικού... Έβερεστ.


Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον Βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy. Η δημοφιλία του είχε μειωθεί τη δεκαετία του 1990, αλλά επέστρεψε το 2004 με το άλμπουμ "Patience", που κατέλαβε την πρώτη θέση των πωλήσεων στη Βρετανία.
Ο Τζορτζ Μάικλ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τις τέσσερις δεκαετίες που μεσουράνησε στη σκηνή της ποπ μουσικής, τα 20 ήδη με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του, που είχε τίτλο "Faith" (1987). Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο "Symphonica" (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.


Πηγή: newsit.gr