Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Κ. Καραμανλής: Στον αέρα οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων.

Δύο μήνες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις υποστηρίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.
 Εχουν παγώσει οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων και καθυστερεί το ΕΣΠΑ.

Έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες που ψηφίστηκε ο νόμος 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις και από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι Αναθέτουσες Αρχές δεν γνωρίζουν τι πραγματικά ισχύει με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων υποστηρίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. 
Όπως υποστήριξε στη Βουλή ο κ. Καραμανλής, «έχουν παγώσει όλες οι δημοπρατήσεις δημοσίων έργων, διότι η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει να συγκροτήσει τις ομάδες εργασίας και τις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου, προκειμένου να συνταχθούν τα προσχέδια των Υπουργικών Αποφάσεων». Αυτό σημαίνει ότι «οι επενδύσεις πάνε πίσω, η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ καθυστερεί και ότι θα χάσουμε τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Αυτή είναι μια η αντι-αναπτυξιακή καθυστέρηση και δείχνει την προχειρότητα με την οποία νομοθετείτε».
Κατά τον Κ. Καραμανλή, ο κλάδος των κατασκευών συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στο 22% των φόρων που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο. «Για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στον τομέα των κατασκευών, προστίθεται 1,8 ευρώ στο ΑΕΠ. Καλό θα ήταν, έστω και την ύστατη ώρα, να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τη ζημιά που έχει προκαλέσει και να ακούσει τόσο περιφέρειες όσο και τους δήμους της χώρας, που διατυπώνουν παράπονα για τα έργα που έχουν παγώσει».

Πηγή: euro2day.gr