Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Το πρώτο Τραμ έφτασε στην διασυνοριακή Γραμμή που ενώνει Γαλλία και Γερμανία.



O Γαλλικός πολυεθνικός όμιλος Alstom παρέδωσε τα πρώτα Τραμ Citadis LVR που θα λειτουργήσουν στην διασυνοριακή γραμμή που θα συνδέει το Στρασβούργο της Γαλλίας με το Κehl της Γερμανίας.
Η παράδοση έγινε στις 3 Οκτωβρίου, λιγότερο από 2 χρόνια από την υππογραφή της συμφωνίας με την Strasbourg Transport Company (CTS) για προμήθεια 50 συρμών Τραμ.

Το πρώτο μέρος του deal αξίζει 41εκ.ευρώ και αφορά παραγγελία 12 συρμών Τραμ. Το πρώτο τραμ θα ξεκινήσει τη δοκιμαστική του λειτουργία ενώ τα υπόλοιπα 11 θα έρθουν μέχρι τον Μάιο του 2017.

Τα Τραμ θα προστεθούν στον υπάρχοντα στόλο ως μέρος της επέκτασης των γραμμών Α και D. Η επέκταση της γραμμής D μήκους 3.9χλμ από το Aristide Brande στον κεντρικό σταθμό του Kehl θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τα Τραμ έχουν μήκος 45 μέτρα και δυνατότητα μεταφοράς 288 επιβατών και είναι τα πρώτα Γαλλικά Τραμ (το πρώτο δίκτυο) που εγκρίνονται υπό τις Γερμανικές ομοσπονδιακές αρχές που καλύπτου την κατασκευή και τη λειτουργία μέσα στο έδαφος της Γερμανίας.

Τα Τραμ είναι τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτουν φωτισμό LED, πλήρως γυάλινες θύρες, μεγαλύτερες θέσεις και χώρους για ΑΜΕΑ σε ευθυγράμμιση με το Persons with Reduced Mobility (PRM) regulations.

Πηγή: ypodomes.com