Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ο διαρρήκτης που ταξίδευε με τον Προαστιακό.

ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ

- Φυλούσε τα κλοπιμαία σε ερμάρια του ΟΣΕ για ταξιδιώτες

Με τον Προαστιακό ταξίδευε… τακτικά στη Λάρισα, από τη Θεσσαλονίκη, ένας υπήκοος Γεωργίας προκειμένου να κάνει διαρρήξεις σπιτιών. Ένας 30χρονος που «άνοιξε» τουλάχιστον 15 σπίτια Λαρισαίων, σπάζοντας κλειδαριές κλέβοντας από παντελόνια, βερμούδες, γυαλιά, χρήματα, κοσμήματα ακόμη και επίχρυσα μαχαιροπήρουνα.

Έχοντας αποφυλακισθεί τον περασμένο Απρίλιο από τις Φυλακές Τρικάλων, όπου επίσης κρατούνταν για υποθέσεις κλοπών, ο 30χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης, γνώριζε και τους «κανόνες αυτοπροστασίας» σε τυχόν ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.. Έτσι απέφευγε να κυκλοφορεί με τα κλοπιμαία, τα οποία προσωρινά διατηρούσε σε… αποθηκευτικές θυρίδες που διατηρεί ο ΟΣΕ για τους ταξιδιώτες.

Με «αφετηρία» επίσης τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στόχευε σε διαμερίσματα στο ευρύτερο κέντρο και «χτυπούσε» πάντα πρωινές ώρες όταν δηλαδή οι ένοικοι απουσίαζαν στην εργασία τους, σπάζοντας τον αφαλό της κλειδαριάς του διαμερίσματος με «κάβουρα», μεθοδολογία που χρησιμοποίησε σε όλες τις διαρρήξεις.

Προχθές ωστόσο, πριν το μεσημέρι, επιχείρησε να διαρρήξει ένα ακόμη διαμέρισμα, κοντά στον ΟΣΕ με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να τον προσαγάγουν στην ΕΛ.ΑΣ.. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι ο 30χρονος συλληφθείς ,από το περασμένο καλοκαίρι που, από τη Θεσσαλονίκη επισκεπτόταν… τακτικά τη Λάρισα, έχει διαρρήξει τουλάχιστον 15 διαμερίσματα.

Ο 30χρονος, που θα παραπεμφθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών για διακεκριμένες κλοπές, από τις διαρρήξεις εκτιμάται ότι αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ χωρίς να μπορεί να προσδιορισθεί η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων.

Συντάκτης: Β.Κ.
Πηγή: eleftheria.gr