Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Πέθανε η νοσοκόμα από την ιστορική φωτογραφία του φιλιού στην Times Square.






Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 92 ετών η νοσοκόμα της ιστορικής φωτογραφίας του φιλιού από την πλατεία Times Square, η οποία τραβήχτηκε κατά τους εορτασμούς του πλήθους στη Νέα Υόρκη για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας.
Όπως ανακοίνωσε ο γιος της Joshua Friedman, η μητέρα του, Greta, πέθανε την περασμένη Πέμπτη στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω σοβαρών επικλοκών που προκλήθηκαν από πνευμονία.
Η φωτογραφία του περιοδικού Life με τον ναύτη που φιλά παθιασμένα την νοσοκόμα στην πλατεία Times Square στις 14 Αυγούστου του 1945 σηματοδοτεί ουσιαστικά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Ήμουν τόσο χαρούμενος. Άρχισα να τρέχω στους δρόμους. Και τότε είδα τη νοσοκόμα. Με είδε και αυτή να είμαι χαμογελαστός… Και απλά την πλησίασα και τη φίλησα. Δεν ανταλλάξαμε ούτε λέξη. Στη συνέχεια μπήκα στο σταθμό του τρένου και κατευθύνθηκα στο Μπρούκλιν», είχε δηλώσει σχετικά ο Γκλεν Μακ Ντάφι, ο ναύτης, ο οποίος ενώ βρισκόταν στο τρένο έμαθε τα νέα για τη λήξη του πολέμου και ότι ο αδερφός του θα απελευθερωνόταν από στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιαπωνία.

Πηγή: newsdeast.gr