Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.

ellada-poleitaiΓια ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κατηγορεί η ΓΣΕΕ  την κυβέρνηση με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε χθες στη Βουλή. Εκχωρεί στους δανειστές και κατ' επέκταση σε εγχώρια και ξένα κεφάλαια, επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ, οι Αστικές Συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ  αναφέρει: 
Προσηλωμένη στις μνημονιακές απαιτήσεις, η κυβέρνηση ξεπουλά τη δημόσια περιουσία της χώρας, αδιαφορώντας για τις τραγικές επιπτώσεις σε κοινωνία και οικονομία. Με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε στη βουλή εκχωρεί επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ, οι αστικές συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, στους δανειστές και κατ΄επέκταση σε εγχώρια και ξένα κεφάλαια.
Η δήθεν ρύθμιση μάλιστα για το νερό αποτελεί «ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ» υποτιμώντας τη νοημοσύνη εργαζομένων και καταναλωτών.
Το έργο είναι γνωστό και δυστυχώς το μάρμαρο θα πληρώσουν για ακόμη μία φορά οι πλέον αδύναμοι.
Οι τραγικές επιπτώσεις από την μετατροπή βασικών αγαθών σε εμπορεύματα είναι δεδομένη, αφού και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές θα πληγούν άμεσα και οι καταναλωτές θα χάσουν την πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν στην πράξη την εκχώρηση του εθνικού πλούτου της χώρας.