Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο τέθηκαν στο Δ.Σ. του ΣΣΒΕ.

Τον έντονο προβληματισμό τους κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο κατά την διάρκεια του τακτικού διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σε αίθουσα του επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης. Οι συνδικαλιστές, εκπρόσωποι των εργαζομένων για μια ακόμη φορά έθεσαν επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους σιδηροδρομικούς όπως αυτά των ιδιωτικοποιήσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ,  της μεταφοράς έργου του σιδηροδρόμου σε ιδιωτικές εταιρίες με την μέθοδο των ΣΔΙΤ, της έλλειψης προσωπικού σε κλάδους αιχμής, της ΣΣΕ, τα πρόβλημα με την φύλαξη των ισόπεδων διαβάσεων, αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους εργασία.
Επίσης για μια ακόμη φορά οι σιδηροδρομικοί εξέφρασαν την αντίθεση τους στις ιδιωτικοποιήσεις εταιριών του Ομίλου του ΟΣΕ όπως και την παραχώρηση έργου του σιδηροδρόμου με την μέθοδο της σύμπραξης.
Στο διοικητικό συμβούλιο αποφασίστηκε η συμμετοχή των σιδηροδρομικών στις εκδήλωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το Σάββατο το απόγευμα 10 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία λειτουργίας της ΔΕΘ.