Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ενισχυθεί η σιδηροδρομική διασύνδεση Καλαμπάκας - Θεσσαλονίκης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ανοιχτή επιστολή απέστειλαν προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππο Τσαλίδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και Καρδίτσας, όπου τονίζουν την ανάγκη ενίσχυσης της σιδηροδρομικής διασύνδεσης ανάμεσα στην Καλαμπάκα και τη Θεσσαλονίκη.
«Σε συνέχεια της ενημέρωσής μας από τους Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας, αλλά και κατόπιν αποστολής σημαντικού αριθμού αιτημάτων πολιτών και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας», αναφέρεται στη επιστολή, «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της σιδηροδρομικής διασύνδεσης ανάμεσα στην Καλαμπάκα και τη Θεσσαλονίκη». «Η διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, η στήριξη της ανάπτυξης στη Δυτική Θεσσαλία, η προώθηση και του τουρισμού αλλά και της οικολογίας επιτάσσει την ενίσχυση των δρομολογίων από και προς τη Βόρεια Ελλάδα», προστίθεται επίσης στην επιστολή, όπως και τα παρακάτω:

«Στο πλαίσιο αυτό οι Σύλλογοι Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας έχουν ήδη καταθέσει μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίηση του εν λόγω αιτήματος, οι οποίες είναι υλοποιήσιμες και απολύτως βιώσιμες οικονομικά. Στο πλαίσιο αυτό σας επισυνάπτουμε τις σχετικές επιστολές των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας, τις οποίες έχουμε καταθέσει και ως αναφορές προς το αρμόδιο υπουργείο στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».

Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιείται και προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Πηγή: imerisia.gr