Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Και η ΓΑΙΑΟΣΕ συνέβαλε στην δημιουργία του ενημερωτικού σταθμού ο "Αρχέλων" στο Καλό Νερό.

Ενημερωτικό σταθμό λειτουργεί ο «Αρχέλων», ήδη από τα μέσα Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία του Καλού Νερού, όπου και θα συνεχίσει μέχρι και τον Σεπτέμβρη να παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για την ωοτοκία της καρέτα-καρέτα στις παραλίες του Κυπαρισσιακού Κόλπου -τη δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του προστατευόμενου είδους της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο.
Ο εν λόγω σταθμός, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει εγκατασταθεί σε χώρο που έχει παραχωρήσει η ΓΑΙΟΣΕ A.E., προς την οποία ο «Αρχέλων» εκφράζει ευχαριστίες. Στον σταθμό, συνεχίζει η ανακοίνωση, βρίσκονται εθελοντές από τον Σύλλογο «Αρχέλων» για να απαντούν στις ερωτήσεις όσων ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη δράση του και ειδικά για το πρόγραμμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου, καθώς και να υποστηρίξουν οικονομικά το έργο του.
Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι επισκέπτες στην περιοχή, «θα πρέπει να γνωρίζουν όλες τις ομορφιές που κάνουν τις παραλίες του Κυπαρισσιακού Κόλπου να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες της Ελλάδας, μιας και μόλις επισκέφτηκαν τη δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της Μεσογείου. Γεγονός που προσδίδει ακόμη περισσότερη αξία στο ήδη πανέμορφο τοπίο του Κυπαρισσιακού Κόλπου».

Πηγή: eleftheriaonline.gr