Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Γρηγορότερα τα εφάπαξ για 28.300 δημοσίους υπαλλήλους.

Tη δυνατότητα επίσπευσης της παροχής του εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων έως το τέλος του 2017 δίνει ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του υπουργείου Εργασίας που εισηγήθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος.

Μάλιστα, με αφορμή την τροπολογία ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε ότι από το 2013 μέχρι σήμερα, έχουν αποδοθεί εφάπαξ σε 3.050 δικαιούχους στο Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων, 1.100 σε ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ και άλλα ακόμη στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Με άλλη τροπολογία που επίσης εισηγήθηκε ο κ. Πετρόπουλος προβλέπεται επιπλέον ποσοστό επαύξησης της εισφοράς του εφάπαξ έως 40% παραπάνω (από το 60% δηλαδή μέχρι το 100%) για τις κατηγορίες των ασφαλισμένων, οι οποίοι καταβάλλουν εισφορές που διαφοροποιούνται από τις υπόλοιπες προβλεπόμενες στο νόμο (ξεπερνούν δηλαδή το 4% ή είναι σε ύψος σταθερής εισφοράς).
Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, η ρύθμιση αυτή δικαίως θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη καταβολή εφάπαξ για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εργαζόμενων.
Τέλος με τρίτη τροπολογία δίνεται παράταση της απασχόλησης εργαζόμενων στα Ταμεία κοινωνικής ασφάλισης (οι οποίοι είχαν παραχωρηθεί σε αυτά από τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.α.) μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2017.

Πηγή: aftodioikisi.gr