Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΜΑΤ νωρίς το πρωί στον ΟΣΕ - Αρνείται ανάμειξη η διοίκηση.

Δύναμη των ΜΑΤ είχε παραταχθεί νωρίς το πρωί έξω από το κτήριο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), έχοντας πληροφορίες ότι προγραμματιζόταν κατάληψη και ότι υπήρχε πιθανότητα επεισοδίων. 
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Πετράκης, με ανακοίνωσή του, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η Αστυνομία ήρθε απρόσκλητη και πρόσθεσε ότι η σημερινή διοίκηση «δεν πρόκειται να καλέσει ποτέ εξωτερική βοήθεια για οποιοδήποτε θέμα, επειδή δεν θεωρεί ότι η κατάληψη ή η συγκέντρωση εργαζομένων μέσα ή έξω από το κτηριο δημιουργούν την παραμικρή απειλή για τον οποιονδήποτε».
Ακόμη, ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την παρουσία των ΜΑΤ στις 7:45 όταν άρχισε η προσέλευση των υπαλλήλων στο κτήριο και πως στις 8:15 ήρθε σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της δύναμης και του ζήτησε την αποχώρησή της. Επίσης, όπως είπε, ενημερώθηκε για τα περί προγραμματισμένης κατάληψης σε επικοινωνία του με τον διοικητή της ΓΑΔΑ. 
«Στον ΟΣΕ όλα μας τα προβλήματα τα λύνουμε με διάλογο χωρίς ενδιάμεσους. Καλώ τους συναδέλφους να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν παρόμοιες ατυχείς συμπτώσεις με ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη δημοκρατική λειτουργία και αρχές», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr