Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου
Διαφωνούσα πάντα και διαφωνώ και σήμερα, και αποτελεί βέβαια απολύτως προσωπική μου θέση και άποψη, ότι το αεροπλάνο ως μέσον μεταφοράς είναι το ασφαλέστερο, με βάση στατιστικά στοιχεία που επιστημονικές τεκμηριωμένες μελέτες οι οποίες έχουν βέβαια ως βάσιν τον αριθμό των ατόμων που μεταφέρονται, τη διάρκεια των ταξιδίων και την συχνότητα χρήσης του μεταφορικού μέσου, της απόστασης και άλλα σίγουρα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ αυτού.
Η δική μου άποψη, θέση, και όποια λογική ξεκινά με βάσιν το ποσοστό θανάτων, από ένα ατύχημα που συμβαίνει στη γη με αυτοκίνητο ή τραίνο, στη θάλασσα με πλοίο και στον αέρα με τα αεροπλάνα, αυτά τα σύγχρονα απίθανα ομολογώ επιστημονικά τεχνικά επιτεύγματα που θαυμάζω αλλά ειλικρινά φοβάμαι όπως και ο περισσότερος κόσμος και που σε ένα σοβαρό ατύχημα, η μοιραία και δυσάρεστη ανακοίνωση τελειώνει με το ουδείς επιζών και είναι αυτό που κάνει το αεροπλάνο γοητευτικό και συνάμα αποκρουστικό και που όμως χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους.
Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια πολλές και διάφορες μεγάλες τραγωδίες και ατυχήματα, που αφορούσαν ή μεγάλα σύγχρονα, που αφορούσαν ή μεγάλα σύγχρονα αεροπλάνα γνωστών εταιρειών εγνωσμένης αξίας και ασφάλειας ή πλοία τεράστια, σωστές πόλεις, πολυόροφα σαν πολυκατοικίες που μεταφέρουν ακόμη και μέχρι 5000 άτομα, αλλά και σύγχρονα τραίνα υψηλών, υψηλότατων ταχυτήτων και σημαντικών ανέσεως, αλλά και λεωφορεία ή και ιδιωτικά αυτοκίνητα, πλην όμως στο μυαλό μας, στην σκέψιν μας παρέμεινε το ατύχημα από τό ή τά αεροπλάνα, επειδή ακριβώς η καταστροφή ήτο ολική με κανένα επιζώντα.
Οι ανάγκες της σημερινής καταναλωτικής κοινωνίας και η παγκοσμιοποίηση, επέβαλαν σαν ιδανικό μέσο μεταφοράς το σύγχρονο αεροπλάνο, που αποτελεί και το προσφιλέστερο τρόπο μεταφοράς προσωπικού, ανθρώπων παγκοσμίως και που σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς κόπο, βρίσκεται σε λίγες ώρες, από την μία χώρα στην άλλη ή από την μια ήπειρο στην άλλη και που όμως τα ατυχήματα που οφείλονται ή σε ανθρώπινο λάθος, ή σε τεχνικό πρόβλημα ή σε αεροπειρατεία, ή τρομοκραιτκή ενέργεια, δεν εξέλειπαν, με αποτέλεσμα κάθε φορά να σκορπούν φόβο και δέος.
Προσωπικά εύχομαι και ελπίζω να ελαχιστοποιηθούν, να μειωθούν ή και να εξαφανισθούν όποια ατυχήματα από όποια αιτία γιατί ο σημερινός καθημερινός πόνος είναι τόσο μεγάλος, που δεν θα πρέπει να δοκιμάζετε-δοκιμάζετε και από τέτοια τραγικά ατυχήματα όπως π.χ. το λιβυικό και αιγυπτιακό αεροσκάφος.
Πηγή : rodiaki.gr