Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Γαλλία: Υπό πίεση τα συνδικάτα για λήξη της απεργίας στα τραίνα,λίγο πριν την έναρξη του Euro.


H διοίκηση του SNCF δηλώνει αισιόδοξη πως η διαμάχη θα έχει λήξει μέχρι την έναρξη του Euro.

Τρεις ημέρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, τα γαλλικά συνδικάτα βρίσκονται υπό πίεση να δεχθούν συμφωνία για τη διαμάχη στους σιδηροδρόμους και να τερματίσουν την απεργία - η οποία έχει επίσης ενταχθεί στη γενικότερη μάχη για το νομοσχέδιο στα εργασιακά.

«Ευελπιστώ ότι η απεργία θα λήξει πολύ σύντομα» αναφέρει ο επικεφαλής των γαλλικών σιδηροδρόμων.

Η διοίκηση των σιδηροδρόμων, SNCF, κατέληξε τα ξημερώματα σε συμφωνία με κάποια από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζομένους της για το ζήτημα του ωραρίου. 

Η συμφωνία περιμένει ακόμη την υπογραφή των συνδικάτων CGT και SUD, τα οποία έχουν βρεθεί στην προμετωπίδα των κινητοποιήσεων και βρίσκονται έτσι υπό πίεση να αποδεκτούν το συμβιβασμό στους σιδηροδρόμους.

«Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για την απεργία» ανέφερε ο Γκιγιόμ Πεπί, επικεφαλής της SNCF. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος πως η απεργία θα τερματιστεί και η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή, έναρξη του Euro. 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, η οποία είχε καλέσει την SNCF να κάνει υποχωρήσεις ώστε να κλείσει τουλάχιστον το μέτωπο των σιδηροδρόμων, εμφανίστηκε πιο επιφυλακτική, καλωσορίζοντας τη συμφωνία αλλά με πηγές της να δηλώνουν στον Monde πως η κατάσταση παραμένει «εύθραυστη».

Πηγή: in.gr