Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Την Παρασκευή η Πανελλήνια συνάντηση των σιδηροδρομικών στον Δοξαρά Λάρισας.

Πανελλήνια μορφή λαμβάνει φέτος η συνάντηση των σιδηροδρομικών στην πανήγυρη των Αγίων Αναργύρων, στο φερώνυμο εκκλησάκι των σιδηροδρομικών στον Δοξαρά, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016. 
Το πανελλήνιο προσκλητήριο απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών (ΠΟΣΣ) και τα σιδηροδρομικά σωματεία της Λάρισας. 
Οικογενειακά θα μεταβούν οι σιδηροδρομικοί, από πολλά σημεία της χώρας, για να συμμετάσχουν ως προσκυνητές, στο εκκλησάκι που κτίστηκε στη μνήμη θυμάτων σιδηροδρομικών, στο μεγάλο δυστύχημα του 1972.
Το σιδηροδρομικό δυστύχημα έγινε την 1η Νοεμβρίου 1972, με σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας στο 326, 600 χλμ. της γραμμής Αθήνας- Λάρισας, στο μέσον των σταθμών Δοξαρά και Κραννώνα. Το εκκλησάκι κτίστηκε με δαπάνες των σιδηροδρομικών στη μνήμη των θυμάτων Δημήτρη Τσακαλέα μηχανοδηγού και Κώστα Τουρούτσικα προϊσταμένου αμαξοστοιχίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ΠΟΣΣ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας « Ο Άγιος Φίλιππος», το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών, ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Λάρισας και η επιτροπή του ναού, ανήμερα της εορτής θα τελέσουν θεία λειτουργία με θείο κήρυγμα, αρτοκλασία, λιτάνευση της ιερής εικόνας και μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των φονευθέντων και όλων των σιδηροδρομικών, που έχουν αποβιώσει και των μελών των οικογενειών τους.
Έχουν κληθεί να παραστούν οι διοικήσεις του ομίλου ΟΣΕ και οι αρχές του ν. Λάρισας.
Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από τον Σ. Σ. Λάρισας στις 8.30 το πρωί. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6977137255 και 6945636829. «Δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε» Άγιου Ανάργυροι. 
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων «Ο Άγιος Φίλιππος» Γιάννης Πολυμέρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Δημήτρης Κιός, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Γιάννης Μάνθος.