Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Την ανάγκη να υπάρξει άλλη δομή στο Δημόσιο τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης.

«Δε γίνεται να έχουμε ένα δημόσιο που έχει μια ανορθολογική δομή και αυτό είναι έργο της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, γιατί έκαναν οριζόντια περικοπές στις δομές, έκαναν μετατάξεις χωρίς να έχουν ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό τι χρειάζεται και τι δε χρειάζεται».
Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζηςσε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».
Ο υπουργός μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει μία άλλη δομή στο δημόσιο, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι «δεν μπορεί να λείπουν αυτή τη στιγμή από το δημόσιο οδηγοί και τεχνίτες λεωφορείων και ελεγκτές. Δε μπορεί να λείπουν από το μετρό μηχανοδηγοί και ελεγκτές και τεχνίτες. Δε μπορεί να λείπουν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Δε μπορεί να λείπουν από τα τρένα μηχανοδηγοί».

Ο υπουργός ΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε πως θα καλυφθούν άμεσα 650 θέσεις σε κρίσιμες ειδικότητες στους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας, βάση μελέτης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι 650. Όχι αυτοί που χρειάζονται, χρειάζονται πολλοί παραπάνω. Αυτοί που εάν τους προσλάβουμε θα έχουμε μείωση του κόστους στα εργασιακά, λόγω των υπερωριών και των ρεπό που πληρώνουμε μόνο στις αστικές συγκοινωνίες. Το ίδιο γίνεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παντού, όπου έχουμε κρίσιμες ειδικότητες».

Πηγή: altsantiri.gr