Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Το Ελληνικό ανανεώνει και το τραμ.


Συμφωνία της κυβέρνησης με τους δημάρχους Γλυφάδας και Αλίμου

Η συνέχιση της γραμμής 2 του μετρό και η κατάληξή της στη Γλυφάδα και ο επανασχεδιασμός της γραμμής του τραμ, ώστε να αποσυμφορηθεί το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας είναι ανάμεσα στα έργα που θα συνοδεύουν το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού.
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκαν με τους Δημάρχους Γλυφάδας, κ. Γιώργο Παπανικολάου και Αλίμου, κ.Ανδρέα Κονδύλη και συζήτησαν εκτενώς τη τη συμφωνία της κυβέρνησης για το έργο στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού κι από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι έθεσαν αιτήματα, τα οποία κατά τη γνώμη τους αν υλοποιηθούν, θα λειτουργήσουν υπέρ των κατοίκων και των όμορων Δήμων.

Τα αιτήματα που καταγράφηκαν είναι τα εξής:

- Η συνέχιση της γραμμής 2 του μετρό και η κατάληξή της στη Γλυφάδα και ο επανασχεδιασμός της γραμμής του τραμ, ώστε να αποσυμφορηθεί το εμπορικό κέντρο της πόλης.

- Η δημιουργία νέου κοιμητηρίου για το Δήμου Αλίμου.

- Η συμμετοχή στο ΔΣ του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του πάρκου Ελληνικού, εκπρόσωπων από τους όμορους Δήμους.

- Η πρόβλεψη για δυνατότητα συμμετοχής των όμορων Δήμων, στο σχέδιο απόδοσης 300 στρεμμάτων πρασίνου και ελεύθερων χώρων σε όλο το λεκανοπέδιο, στο πλαίσιο της κοινωνικής ανταποδοτικότητας του έργου.

- Η παραχώρηση αρμοδιοτήτων στους Δήμους σχετικά με τη διαχείριση της παραλιακής ζώνης.

Πηγή: in.gr