Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Νέες απεργίες στον ΟΣΕ.

«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣ

Το «πράσινο φως» για νέες δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις στο προσεχές διάστημα έδωσε χθες το διοικητικό συμβούλιο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα περιμένουν τη σημερινή συνεδρίαση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο και την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει στο νέο υπερ-Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τόσο τις αστικές συγκοινωνίες όσο και τον ΟΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες εισηγούνται σήμερα στις γενικές συνελεύσεις τους σε όλες τις μεταφορικές εταιρείες επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. 
Παράλληλα οι σιδηροδρομικοί τονίζουν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν στις 22 Ιουνίου, οπότε και έχει δοθεί από τον ΤΑΙΠΕΔ νέα καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ. Οι εργαζόμενοι στις σιδηροδρομικές εταιρείες επισημαίνουν ότι με την ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου πλήττεται η ασφάλεια μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων.

Πηγή: imerisia.gr