Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Χωρίς μέσα μεταφοράς αύριο η Αθήνα- Όλες οι κινητοποιήσεις.

Xωρίς μέσα μεταφοράς θα μείνει αύριο η πρωτεύουσα καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τρόλεϊ αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή. 
Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια τους αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Ωστόσο, τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται πως για το απόγευμα της Κυριακής, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 17:30 στο Σύνταγμα. Συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 17:30 την Κυριακή έχει ανακοινώσει και το ΠΑΜΕ.
Αποχή από κάθε εργασία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πέμπτη, 26 Μαϊου, σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών, με αφορμή την πώληση του μετοχικού κεφαλαίων των δύο λιμανιών

Πηγή:cnn.gr