Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Λάρισα: Τι προτείνουν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την μετακίνηση τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. απεύθυνε δύο αιτήματα προς το Δήμο Λαρισαίων με στόχο τη βελτίωση προσβασιμότητας τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζόμενων στο Π.Γ.Ν.Λ. με τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας.

Συνοπτικά τα αιτήματα έχουν ως ακολούθως:
1.Αστική γραμμή σταθμός Ο.Σ.Ε.-Π.Γ.Ν.Λ.: λεωφορειακή σύνδεση σταθμού Ο.Σ.Ε. και Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μέσω Ν. Πολιτείας[και αντίστροφα]. Προτεινόμενη ονομασία γραμμής: 4Τ [Τ=τραίνο].
Το Π.Γ.Ν.Λ. είναι σημείο ενδιαφέροντος της πόλης μας, όπου καταφθάνουν καθημερινά τόσο επισκέπτες [ασθενείς, συνεργάτες, φοιτητές Α.Ε.Ι., Α.Τ.Ε.Ι., σπουδαστές Ι.Ε.Κ. κι άλλων σχολών μαθητείας] όσο και εργαζόμενοι από άλλους προορισμούς εκτός Λάρισας με τη χρήση του τραίνου.
Μεγάλος αριθμός εργαζομένων κατοικεί σε σημεία από όπου
προτείνεται να διέρχεται η νέα αστική γραμμή. Tέλος, η νέα γραμμή θα μπορεί να εξυπηρετεί και τους πολίτες, που κατοικούν, στις περιοχές διέλευσης του δρομολογίου τόσο για το Π.Γ.Ν.Λ. όσο και για άλλα σημεία ενδιαφέροντος ειδικά προς Ο.Σ.Ε., αφού καθημερινά μεγάλος αριθμός εργαζομένων, φοιτητών αλλά και επισκεπτών ταξιδεύουν για την πόλη του Βόλου.
Συνημμένα στην επιστολή διαβιβάστηκαν οι προτάσεις για
τον τρόπο δρομολόγησης των λεωφορείων και τα σημεία ενδιαφέροντος στη γραμμή αυτή:

– Σύνδεση Ο.Σ.Ε.-Π.Γ.Ν.Λ. με αφετηρία τον σταθμό Ο.Σ.Ε και τερματισμό στην Ιατρική Σχολή ή
– Σύνδεση Ο.Σ.Ε.-Π.Γ.Ν.Λ. με κυκλικό δρομολόγιο: Ο.Σ.Ε.-Ν.
Πολιτεία-Π.Γ.Ν.Λ.-Νεάπολη-Ν. Πολιτεία-Ο.Σ.Ε..

Στην επιστολή προς το Δήμο Λαρισαίων επισημαίνεται, ότι με την κατάλληλη επικοινωνία του εγχειρήματος [Δήμος, Κ.Τ.Ε.Α.Λ., Σωματείο] θα ενδυναμωθεί η επιτυχία της λεωφορειακής σύνδεσης Ο.Σ.Ε. – Π.Γ.Ν.Λ. κι άλλων σημείων ενδιαφέροντος, όπως είναι: η κεντρική περιοχή Ν. Πολιτείας, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, η σκεπαστή αγορά Νεάπολης, το αθλητικό Κέντρο Νεάπολης, το γήπεδο ARENA, Ι.Ε.Κ..

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με το Κ.Τ.Ε.Α.Λ. και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις υπό το πρίσμα της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών της πόλης.

2. Αστική γραμμή Νο1: σύνδεση με Π.Γ.Ν.Λ.: το δρομολόγιο Νο1 να
προσεγγίζει μέσω της οδ. Δ. Καραολή [στροφή στην Ιατρίδου] την Ιατρική Σχολή, για να εξυπηρετούνται εργαζόμενοι σε Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Π.Γ.Ν.Λ., φοιτητές και πολίτες. Η σύνδεση [από και προς Π.Γ.Ν.Λ.] κρίνεται αναγκαία το πρωί και το μεσημέρι/απόγευμα [έναρξη-λήξη βάρδιας/ωραρίου εργασίας, μαθημάτων αλλά και εξωτερικών/απογευματινών ιατρείων] και κυρίως κατά τις ώρες 06:30-10:00 και 13:00-16:30.

Το Σωματείο παροτρύνει τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν τις Αστικές
Συγκοινωνίες Λάρισας για τις μετακινήσεις τους από και προς το
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αναμένει τις προτάσεις τους για τη
βελτίωση της καθημερινότητας.

Πηγή: ert.gr