Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Νέα ερώτηση στη Βουλή για την καθυστέρηση στα έργα επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά.


Για μία ακόμα φορά έφερε το θέμα των έργων Τραμ (αλλά και Μετρό) ο βουλευτής Α`Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος.

Αυτή τη φορά σε νεά ερώτηση του αναφέρει πως έχει πάρει παράταση η ταλαιπωρία των Πειραιωτών λόγω της καθυστέρησης των έργων Τραμ και Μετρό που διεξάγονται από την Αττικό Μετρό από το 2013 και 2012 αντίστοιχα.

Όπως σημειώνει στην ερώτηση του, η μεγάλη καθυστέρηση που συντελείται στην ολοκλήρωση των έργων, έχει επιφέρει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, όχι μόνο κυκλοφοριακές αλλά και εμπορικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές.

Για τα έργα του Τραμ αναφέρει πως δεν έλαβε απάντηση στην τελευταία του ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα "γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα" όπως λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει "το Τραμ έπρεπε αρχικά να παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2015, παρατάθηκε για τον Φεβρουάριο του 2016, όμως βρισκόμαστε στον Μάιο και δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο νεότερο για την παράδοση του έργου.

Για τα έργα Μετρό αναφέρει πως σημειώνουν καθυστερήσεις ενός έτους και δεν φαίνεται υπάρχει καμία αξιόπιστη πρόβλεψη για το πότε τελικά θα τελειώσουν καθως όλες οι μέχρι σήμερα προβλέψεις εχουν διαψευστεί.

Ο κος Κατσαφάδος ρωτά τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα επέκτασης του Τραμ και του Μετρό προς Πειραιά, πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν σε χρήση και που οφείλεται η μέχρι τώρα καθυστέρηση τους.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com