Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και αυτό το Σαββατοκύριακο για τα 120 χρόνια του Οδοντωτού.

19-2-620x420PATRATORAΣυνεχίζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι εκδηλώσεις “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού” που πραγματοποιούνται φέτος σε Διακοπτό και Καλάβρυτα, με αφορμή τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος, που περιλαμβάνουν ομιλίες, παρουσίαση του βιβλίου για τον Οδοντωτό που δημιούργησε το ΓΕΛ Διακοπτού, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων και μουσική.

Ειδικότερα, το Σάββατο 28 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Οδοντωτός και Καλάβρυτα – 120 χρόνια ΜΑΖΙ με τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη». Θα ακολουθήσει στις 9 μ.μ. συναυλία με ευχάριστο πρόγραμμα, υπό τον τίτλο “Τραγουδάμε για τον Οδοντωτό”.
Την Κυριακή 29 Μαΐου το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μουντζούρης στη Μηχανή του Χρόνου, Οδοντωτός Διακοπτού-Καλαβρύτων, 1896-2016» που ετοίμασαν οι μαθητές του ΓΕΛ Διακοπτού, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Παράλληλα, στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί από τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου Διακοπτού και το τρυφερό παιδικό τραγουδάκι “Το Οδοντωτό τρενάκι μας”. Τους στίχους έγραψε ο βραβευμένος αιγιώτης ποιητής Αθανάσιος Τρίψας και τη μουσική ο Παναγιώτης Τρίψας.
Την ίδια μέρα, από τις 11.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού, ντόπιοι και επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα μέσω της γαστρονομικής εκδήλωσης “Γεύσεις του Οδοντωτού”, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά, στις 12 το μεσημέρι, η Φιλαρμονική Αιγίου “Ευτέρπη”.
Τη σειρά εκδηλώσεων “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού” που πραγματοποιούνται με αφορμή τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”, ο Συλλόγος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Συλλόγος Φίλων του Οδοντωτού. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ensirmo.gr και στη σελίδα “Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού” στο Facebook.

Πηγή: patratora.gr