Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Επίσκεψη της ΕΡΓΟΣΕ στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων PRAKSIS.

 Ολοκληρώθηκε σήμερα η διάθεση του συνολικού ποσού που αποφάσισε να διαθέσει η ΕΡΓΟΣΕ στα πλαίσια της απόφασης του Ομίλου του ΟΣΕ για συνδρομή στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με τη μορφή των διατακτικών κουπονιών από αλυσίδα σουπερμάρκετ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Θάνος Βούδας, επισκέφτηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων PRAKSIS στα Πετράλωνα, όπου διέθεσε τις υπόλοιπες δέκα χιλιάδες ευρώ που θα διατεθούν για την ανακούφιση των προσφύγων.
 Μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της PRAKSIS, κ. Τζανέτο Αντύπα και στελέχη του Κέντρου και μετά από την ξενάγηση στον χώρο, ο κ. Βούρδας δήλωσε πως: «Σήμερα επισκεφτήκαμε δομές που επιτελούν έργο ύψιστης ανθρωπιστικής σημασίας και θέλω να συγχαρώ την οργάνωση «PRAKSIS» για την τεράστια προσπάθειά της. 
Πιστεύουμε ότι βάζουμε ένα λιθαράκι στην ανακούφιση των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στη χώρα μας. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει τη φρίκη του πολέμου όπως τη βιώσαν τα παιδιά αυτά. Είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας να τους παρέχει υποστήριξη. 
Πιστεύω δε πως για όσα παιδιά συντρέχουν οι λόγοι και δε διαθέτουν συγγενικά πρόσωπα τα οποία μπορούν κάποια στιγμή να συναντήσουν όπου και ένα βρίσκονται, πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να εξετάσει την περίπτωση να πολιτογραφηθούν Έλληνες, μιας και Έλληνας δεν γίνεσαι με «αίμα» άλλα με την παιδεία που λαμβάνεις».