Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η συνεισφορά της σιδηροδρομικής οικογένειας στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Η σιδηροδρομική οικογένεια, ανεξάρτητα από το θεσμικό καθεστώς κάθε φορέα (ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΓΑΙΑ ΟΣΕ), κινητοποιήθηκε με σκοπό την συνεισφορά της στη διαχείριση του εθνικά και κοινωνικά κρίσιμου προσφυγικού ζητήματος. Συγκεκριμένα:
Σε εφαρμογή αντίστοιχης εντολής του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, διατέθηκαν 20 κλινάμαξες για την προσωρινή στέγαση ευάλωτων προσφύγων (ασθενών, ανηλίκων και των μητέρων τους). Επιπλέον, διερευνάται η δυνατότητα χρήσης 100 φορταμαξών που σταθμεύουν στο Σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης σαν προσωρινών επί τόπου καταλυμάτων.
Συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσόν των 100.000 € (σε χρήμα και σε είδος) με αντίστοιχες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των 5 φορέων. Η διάθεση του ποσού αυτού μέσω του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, εθνικού συντονιστή του προσφυγικού ζητήματος, ελπίζουμε ότι θα συνεισφέρει στην αποτελεσματική διαχείρισή του.
Η σιδηροδρομική οικογένεια δηλώνει ότι μπροστά σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα παραμένει ενωμένη και συντονισμένη, ανεξάρτητα από τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για ορισμένα από τα μέλη της.

ΟΣΕ
ΕΡΓΟΣΕ
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΕΕΣΣΤΥ
ΓΑΙΑΟΣΕ

Πηγή: ose.gr