Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Οι σιδηροδρομικοί τηρώντας την παράδοση πραγματοποίησαν και φέτος το Μυστηρίο του Μεγάλου Ευχελαίου.

Για μια ακόμη χρονιά οι σιδηροδρομικοί συνέχισαν την παράδοση που θέλει εδώ και μισό αιώνα να τελείτε κάθε Μεγάλη Τετάρτη το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) στην Νέα Μενεμένη.
Την τελετή του Μυστηρίου χοροστάτησε Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβας με συνοδεία ιερέων της μητροπλεως του.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Στέφανος Αγιάσογλου, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων -Νέας Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστας Γκιουλέκας, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Ορφανός, ο Γ.Γ της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης, ο Γ.Γ. της ΠΟΣ κ. Παρασκευάς Πουρλιάκας, 
ο πρόεδρος του ΣΣΒΕ κ. Νίκος Λάζου, οι πολιτευτές Χρήστος Καζαντζίδης και Άννα Ευθυμίου, ο πρώην Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο υπεύθυνος της ΓΑΙΑΟΣΕ στην Βόρειο Ελλάδα κ. Βασίλης Διαμαντάκης, Στελέχη και εργαζομένοι του Ομίλου του ΟΣΕ καθώς και πολύ κάτοικοι της περιοχής.
Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο υπεύθυνος μηχανικός του εργοστασίου της ΕΕΣΣΤΥ κ. Ευάγγελος Χρόνης.
Στιγμιότυπα.
Ολιγόλεπτη συνομιλία είχαν ο Σεβασμιότατος κ.κ Βαρνάβας με τον Πρόεδρο και Διευθύνον Σύμβουλο της ΕΕΣΣΤΥ κ. Στέφανο Αγιάσογλου με κύριο θέμα την πορεία και το μέλλον της ΕΕΣΣΤΥ.


Τις ευχές των φίλων και συναδέλφων του για ταχεία ανάρρωση δέχτηκε ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΣ Παρασκευάς Πουρλιάκας που έπεσε θύμα τροχαίου.
Όλους τους «σταύρωσε» στο μέτωπο με το λάδι της ευλογίας...

Συντάκτης: Χρήστος Γιαννακίδης