Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Το 2017 η ηλεκτροκίνηση στη γραμμή Λάρισα - Βόλος.

ΣΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΒΟΛΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Η σωστή λειτουργικά σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Λάρισας και Βόλου είναι στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του ΟΣΕ, τόνισε προχθές από τη Λάρισα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Κωνσταντίνος Πετράκης.
Ο κ. Πετράκης, συνοδευόμενος από το εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ, Δημήτριο Κιούση, πραγματοποίησαν χθες διαδοχικές συναντήσεις και επαφές με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του Οργανισμού στον Βόλο και τη Λάρισα, στο πλαίσιο υπηρεσιακών επισκέψεων ανά την επικράτεια.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πετράκης, σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι να ενημερωθεί η διοίκηση για τα προβλήματα των εργαζομένων, να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους αλλά και να τους ενημερώσει για τον συνολικότερο σχεδιασμό της νέας διοίκησης του ΟΣΕ.
Αναφερόμενος ειδικότερα, στα ζητήματα που ενδιαφέρουν τη Θεσσαλία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ τόνισε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων της νέας διοίκησης είναι η σωστή λειτουργικά σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Λάρισας και Βόλου.
Το έργο της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισας – Βόλου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017, ενώ πηγαίνει πιο πίσω το αντίστοιχο έργο για τη γραμμή Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα.
Εν τω μεταξύ, εντός του επόμενου διαστήματος θα καταργηθούν 6 ισόπεδες διαβάσεις στη γραμμή Λάρισας – Βόλου, καθώς δεν προσφέρουν κανένα όφελος στη διαδρομή. 
Η διοίκηση του ΟΣΕ εξετάζει παράλληλα τον τρόπο διασύνδεσης του σιδηροδρόμου, τόσο με το λιμάνι του Βόλου όσο και με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Πηγή: eleftheria.gr