Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο Αλ. Τσίπρας «αποθάρρυνε» τη διεκδίκηση της ΕΕΣΣΤΥ από τη Siemens.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής και στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διαφθορά, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε σύσταση επιτροπής για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με τη γερμανική εταιρεία, μέσω του οποίου, όπως είπε, «επιχειρήθηκε να ξεπλυθεί το πολιτικό προσωπικό που είχε εμπλοκές στην υπόθεση, όσο και η ίδια η εταιρεία».
Η ζημιά για το ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ανήλθε στα 2 δις., όταν ο εξωδικαστικός συμβιβασμός εξασφάλισε μόλις 200 εκατ. 

«Σας καλώ κύριοι της αντιπολίτευσης και εσάς κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχετε σε αυτή την επιτροπή.

Άλλωστε, οι γνωριμίες σας με πρόσωπα και στελέχη της εταιρείας μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες, ώστε να πετύχουμε επιτέλους κάτι καλύτερο για τον τόπο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το αξιοσημείωτο για τη Siemens είναι ότι, μαζί με την Alstom, αποτελεί φαβορί για την εξαγορά της πρώην τεχνικής βάσης του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ.
Μάλιστα, από το Δεκέμβριο του 2015 και έπειτα, οι Γερμανοί εμφανίζονται «ζωηροί» στο διαγωνισμό, του οποίου οι δεσμευτικές προσφορές κατατίθενται στις 31 Μαΐου.
«Στα περιφερειακά αεροδρόμια, κανείς δεν περίμενε τους Γερμανούς να καταθέσουν τέτοια προσφορά.
Δεν αποκλείεται να γίνει το ίδιο και με την ΕΕΣΣΤΥ, εάν και οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα «βαραίνουν» το κλίμα για την εταιρεία», σχολιάζει παρατηρητής του διαγωνισμού.

Πηγή: metaforespress.gr