Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Και με τη βούλα το κτήριο του ΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας.

Εγκρίθηκε, χθες, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογραφή σύμβασης με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, με την οποία εκμισθώνεται στο Δήμο Καλαμάτας ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και τα συνοδά του κτήρια.
Ο όροφος του κεντρικού κτηρίου θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 και τα υπόλοιπα κτήρια, περί τα 10, για τις ανάγκες κυρίως του πολιτισμού, αλλά και της κοινωνικής πρόνοιας.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε δημοπράτηση της ενοικίασης ενός παραδοσιακού καφενείου που υπάρχει στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού, πιθανώς και την επόμενη εβδομάδα. Σκοπός είναι να λειτουργήσει ως καφενείο υποστήριξης του πολιτιστικού κέντρου, που θα είναι ο σταθμός για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά και για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμος Καλαμάτας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, ελπίζει πως με τη συγκεκριμένη κίνηση θα αναβαθμιστεί η εμπορική και επιχειρηματική κίνηση στην εν λόγω περιοχή, η οποία έχει σημαντικά μειωθεί από τότε που έπαψε να λειτουργεί ο σταθμός των τρένων.


Πηγή: tharrosnews.gr