Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Λαρισαίοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί μετρούν το... μήκος των διαμαρτυριών τους!


Επιστολή διαμαρτυρίας προς αρμοδίους.

Ένα πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας διάλεξαν οι Συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί της Λάρισας για να διαμαρτυρηθούν για τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή δαπανών από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Έβαλαν στον τοίχο, κολλημένα στη σειρά, τα υπομνήματα που έστειλαν στους αρμοδίους, διαμαρτυρόμενοι για την τριετή ταλαιπωρία από τον ΕΟΠΥΥ, στην πληρωμή των ιατροφαρμακευτικών δαπανών. Μετά έβαλαν και τις απαντήσεις από πολιτικούς, Υπουργούς, Βουλευτάς, ΟΣΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΟΠΥΥ, δημοσιεύματα Τύπου κλπ. Μήκος χαρτιών στον τοίχο, δέκα οκτώ (18) μέτρα! Πόσα μέτρα θα φτάσει η διαμαρτυρία, μέχρι να δοθεί λύση, ο χρόνος θα δείξει...

Επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος» προς τον κ. Ανδρέα Ξανθό Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πουλάκη Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Σωτήριων Μπερσίμην Διοικητή ΕΟΠΥΥ, ΕΟΠΥΥ Γραφείο Διαχείρισης Παραπόνων και Καταγγελιών. 

«Σας γνωρίζουμε ότι με την κατάργηση τον Οκτώβριο του 2010 του Γραφείου Πληρωμής Δαπανών Λάρισας από το ΤΑΠΟΤΕ πολλές δαπάνες ιατροφαρμακευτικές, ιατρικών υλικών, παρασκευασμάτων κλπ. ασφαλισμένων μελών μας δεν πρόφθασαν να πληρωθούν, γιατί η ηλεκτρονική δικτύωση online του ΤΕΥΤΕΚΩ ήταν διαφορετική αυτής του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ μετά την κατάργησή του. 

Ο ΕΟΠΥΥ για τις καθυστερούμενες αυτές δαπάνες δημιούργησε δύο τμήματα, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Σαπφούς 3. Έτσι πολλές δαπάνες, αφού έμειναν απλήρωτες και περιπλανώμενες ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Κομοτηνή κλπ.) για πληκτρολόγηση και εισαγωγή στο σύστημα ΕΟΠΥΥ κατέληξαν το Σεπτέμβριο του 2013 στο Τμήμα Θεσσαλονίκης, όπου πληκτρολογήθηκαν και είναι έτοιμες προς πληρωμή. Παρά ταύτα ο ΕΟΠΥΥ τοποθέτησε τις δαπάνες αυτές εκτός συστήματος αναμένοντας από το Υπουργείο έγκριση ειδικής δαπάνης, με αποτέλεσμα δαπάνες ενός ή δύο μηνών να πληρώνονται και δαπάνες έξι (6) ετών περίπου να μένουν απλήρωτες. 

Επειδή στις δαπάνες αυτές υπάρχουν πολλές απλήρωτες δαπάνες μελών μας, όσοι θυμούνται αυτές μετά από έξι χρόνια, ως η συνημμένη κατάσταση παραπονεμένων μελών μας, ζητάμε τη βοήθειά σας, ώστε να δοθεί το αντίστοιχο χρηματικό ποσό αποπληρωμής των ή να μεταφερθούν στο γενικό σύστημα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ. 

Ευελπιστούμε και πιστεύουμε στη βοήθειά σας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που θα χρειαστεί». 


Ο πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας 

Γιάννης Πολυμέρου                             Γιώργος Μέρτζος