Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Κίνα: Συμφωνία 1,3 δις δολάρια για την κατασκευή βαγονιών υπέγραψε κινέζικη εταιρία με το Σικάγο.

Getty / AFP / Αρχείο / Scott Olson <br /> μεγαλύτερος κατασκευαστής τρένο της Κίνας έχει κερδίσει μια συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια Σικάγο με 846 βαγόνια του μετρόΟ μεγαλύτερος κατασκευαστής τραίνο της Κίνας ,CRRC Corporation, υπέγραψε συμφωνία ύψους 1,3 δις δολαρίων για την κατασκευή 846 βαγονιών για το μετρό του Σικάγου, αυτό ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της κατασκευαστικής εταιρίας.
Τα νέα βαγόνια θα αντικαταστήσουν τα παλιά, τα οποία δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες μεταφοράς επιβατών ανέφερε εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων του Σικάγου.
Η κυβέρνηση του Πεκίνου εδώ και πολύ καιρό είχε προτρέψει τις κατασκευαστικές εταιρίες τραίνων και σιδηροδρόμου να ανοικτού στις ξένες αγορές και να πάρουν μερίδιο της αγοράς, κάτι που βήμα – βήμα υλοποιείται όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι Κινεζικές εταιρείες έχουν υπογράψει συμφωνίες για την κατασκευή σιδηροδρόμων σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας - όπου κτύπησε τον ιαπωνικό ανταγωνισμό - στην Σερβία και την Ουγγαρία, καθώς  και ένα έργο στην Ταϊλάνδη που έχει ήδη προγραμματιστεί.

Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"