Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου. Ανάπτυξη και λειτουργία του Σιδηροδρόμου σε όλη την Πελοπόννησο προς όφελος της κοινωνίας.

Οι πολιτικές εξόντωσης και διαίρεσης της εργατικής τάξης καλά κρατούν. Παραδειγματιζόμενοι οι σύγχρονοι ηγέτες από τη μυθολογία, εφαρμόζουν αντίστοιχες μεθόδους και σήμερα. Ως Δούρειος Ίππος λειτουργεί και ο υπηρεσιακός μηχανισμός.
Έχοντας την ταυτότητα μέλους στην Ομοσπονδία αλλά και ταυτόχρονο διευθυντικό δικαίωμα στην υπηρεσία λίγες μέρες πριν το ξεπούλημα της ΕΕΣΣΤΥ έσπευσε να διαχωρίσει το προσωπικό σε παραγωγικό και μη, αποτυπώνοντας σαν επίλογο ενός πρακτικού συσκέψεως υπηρεσιακών στελεχών στο οποίο απεικονίζεται το πραγματικό χάλι, προϊόν της πολιτικής που εφαρμόζεται.  Δεν είναι μόνο αυτό το μεμπτό. Οι προτάσεις για λύτρωση της εταιρείας μέσω εργαζομένων με μπλοκάκι, προσλήψεις συνταξιούχων και άλλες τέτοιες μεθοδεύσεις κρίνονται άκρως απαράδεκτες ειδικά από ένα μέλος της Π.Ο.Σ., καθώς οδηγούν σε σχέσεις εργασίας μεσαιωνικού χαρακτήρα.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πρόταξε τα στήθη και εμπόδισε εργαζόμενους να αντισταθούν στους υποψήφιους αγοραστές στο Ε.Π.
 Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους ενάντια σε τέτοιες πρακτικές στις οποίες θα βρεθούμε απέναντι.
 Το πρόβλημα των εργαζομένων δεν είναι αν οι δραστηριότητες των Μηχανεργοστασίων γίνουν από ντόπιους εργολάβους ή από ξένους αγοραστές. Ούτε αν η παραχώρηση ιδιωτικοποίηση γίνει τμηματικά ή πακέτο.

Είμαστε σαν Σωματείο αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή εκχώρησης
και ιδιωτικοποίηση από όπου κι αν προέρχεται.
*****
Πάγια θέση μας ΔΗΜΟΣΙΟΣ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά και πλήρεις εργασιακές σχέσεις.
******
Παλεύουμε για την ανάπτυξη και λειτουργία του Σιδηροδρόμου
σε όλη την Πελοπόννησο προς όφελος της κοινωνίας.


 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ