Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Απεργιακό κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΣ αναφέρει:

"Παρά το μήνυμα που δώσαμε με τη δυναμική και μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 12/11/2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει σε νέα μέτρα ενάντια στα λαϊκά στρώματα υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε στη βουλή μαζί με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.
Με έναν ακόμη προϋπολογισμό νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, με αύξηση έμμεσων φόρων πλάι στο νέο ΕΝΦΙΑ, με αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, με μείωση δαπανών στην παιδεία, στην υγεία, πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση. Με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με ασφυξία σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, με τραγικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Από την άλλη, σε συνέχεια της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ξεπουλήματός τους έναντι πινακίου φακής σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια για την εκχώρηση σε αυτά ελληνικών επιχειρήσεων και γης μέσω των κόκκινων δανείων, η χώρα μετατρέπεται σε αποικία.
Οι σιδηροδρομικοί, αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης, βιώνουν τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε όλο της το μεγαλείο. Από την μία η δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ που θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων και σε διάλυση του ΟΣΕ και από την άλλη η εγκατάλειψη των εταιρειών και η απαξίωσή τους, συμπληρώνουν το παζλ της κατάρρευσης του σιδηροδρόμου.

Μόνος δρόμος για μας η συσπείρωση και ο αγώνας για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.
 -Αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
 -Να ακυρωθούν οι αντιασφαλιστικές πολιτικές.
 -Για ελεύθερες Σ.Σ.Ε.
Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς στην Γενική Απεργία που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 3/12/2015
Προσυγκέντρωση της ΠΟΣ στις 10 π.μ. στην Κάνιγγος 6.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.