Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Αυστραλία: Μια χριστουγεννιάτικη κάρτα σε βαγόνι τραίνου ραγίζει καρδιές!!!



Επιβάτης σε τρένο στη Μελβούρνη βρήκε μέσα στο βαγόνι μια σκισμένη χριστουγεννιάτικη κάρτα. Αποφάσισε να ενώσει τα κομμάτια και να διαβάσει τι έγραφε.
Η φωτογραφία της κάρτας που ανέβασε στο Reddit κάνει το γύρο του διαδικτύου και ραγίζει καρδιές...

Μαζί με τις χριστουγεννιάτικες ευχές, ο αποστολέας δίνει στον παραλήπτη συμβουλές ζωής, οι οποίες όμως, κρίνοντας από την κατάληξη της κάρτας, φαίνεται να μην έγιναν δεκτές με ιδιαίτερη χαρά.

«Καλά Χριστούγεννα. Μερικές φορές συμβαίνουν άσχημα πράγματα σε καλούς ανθρώπους, όμως το πώς αντιδράς σε αυτά σε καθορίζει. Πάντα έχεις επιλογή, υπάρχουν καλύτερα πράγματα για σένα στο μέλλον, αλλά είναι στο χέρι σου, είναι δική σου ευθύνη», γράφει η κάρτα.

Το υστερόγραφο αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό του παραλήπτη: «Σταμάτα να πίνεις, ζήτα βοήθεια από κάποιον».


Αν και οι προθέσεις του αποστολέα ήταν σίγουρα αγαθές, ο παραλήπτης προφανώς δεν ήθελε εν όψει των εορτών να του υπενθυμίζουν τις «αδυναμίες» του, γι’ αυτό και η κάρτα κατέληξε σκισμένη και πεταμένη στο βαγόνι του τρένου.


Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2012 καταγράφηκαν 3,3 θάνατοι (5,9% των συνολικών θανάτων παγκοσμίως) που αποδίδονται στην κατανάλωση αλκοόλ.
Η κατάχρηση αλκοόλ συνδέεται με περισσότερες από 200 ασθένειες, όπως η κίρρωση του ήπατος και ορισμένες μορφές καρκίνου. Σε παγκόσμια κλίμακα, η κατάχρηση αλκοόλ αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά παράγοντα κινδύνου για πρόωρο θάνατο και αναπηρία. Στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 49 ετών, αποτελεί τον πρώτο παράγοντα κινδύνου.

Πηγή: onmed.gr