Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση της Κόλλια-Τσαρουχά για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, κ. Γιώργο Δέδε, είχε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Διοικητήριο, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της Μακεδονίας και της Θράκης, με κυριότερο το Μετρό Θεσσαλονίκης και τη συνέχιση των εργασιών του, καθώς επίσης του αεροδρομίου «Μακεδονία», των λεκανών απορροής των ποταμών που διαρρέουν τη Μακεδονία και τη Θράκη και τους καθέτων οδικών αξόνων.

Συζητήθηκαν επίσης τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή ή προτίθεται να ενταχθούν προς υλοποίηση, όπως και το θέμα της γεωθερμικής ενέργειας που θα ενισχύσει τις παραγωγικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Υφυπουργός, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε:
Είχαμε μία εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Σπίρτζη, όπου αναλύθηκε η πορεία των εργασιών των έργων δημοσίων υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και ο σχεδιασμός νέων έργων που θα βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και θα είναι χρήσιμα για τον ελληνικό λαό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς έπειτα από πολύμηνη διακοπή, οι εργασίες θα ξαναρχίσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Συζητήσαμε επίσης για τη διαχείριση των υδάτων στις λεκάνες απορροής των ποταμών που διαρρέουν την ευρύτερη περιοχή, και για τους κάθετους οδικούς άξονες.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, προκειμένου να έχουμε τους βέλτιστους τρόπους και χρόνους ολοκλήρωσης των έργων που έχουν ήδη ξεκινήσει και ταλαιπωρούν για χρόνια τη χώρα μας. Φυσικά, όλα γίνονται με γνώμονα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Πηγή: novasports.gr