Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Κυκλοφοριακή ασφυξία επί 24ώρου βάσεως με τα εργοτάξια του τραμ και του μετρό.


Το πρόβλημα με τα εργοτάξια του τραμ και του μετρό γίνεται ακόμα πιο έντονο την εορταστική περίοδο, οπότε θα έπρεπε να διευκολύνονται οι καταναλωτές να προσεγγίσουν την αγορά του Πειραιά
Τα εργοτάξια του τραμ αλλά και του μετρό έχουν κάνει απροσπέλαστο το κέντρο του Πειραιά και το κυκλοφοριακό αδιέξοδο, που «χτυπάει κόκκινο» στις ώρες αιχμής, έχει επεκταθεί σε ολόκληρο το 24ωρο τις ημέρες των γιορτών. Σημαντικές αρτηρίες, όπως η Ακτή Θεμιστοκλέους, η Ακτή Μουτσοπούλου, η Γρηγορίου Λαμπράκη, η Ηρώων Πολυτεχνείου, η 2ας Μεραρχίας, η Ακτή Μιαούλη και η Εθνικής Αντιστάσεως, είναι αδιάβατες και το μεγάλο μποτιλιάρισμα δοκιμάζει τα νεύρα των οδηγών.

Τον Φεβρουάριο του 2014, με ευθύνη της κρατικής εταιρείας «Αττικό Μετρό», είχαν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να μειωθούν οι επιπτώσεις από τα εργοτάξια.

«Εγκαταλείφθηκαν όμως από τις 2 το μεσημέρι της πρώτης ημέρας», όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, που επισημαίνει ότι η Τροχαία δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό για τον έλεγχο των μέτρων.

Αποτέλεσμα; Τριπλοπαρκαρισμένα οχήματα στη Γρηγορίου Λαμπράκη, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) μπροστά στην έδρα της... Αστυνομικής Διεύθυνσης, Ι.Χ. μονίμως αραγμένα στις λεωφορειολωρίδες, ακόμα και σε αντίθετης ροής!

Το τελευταίο σημαίνει ότι ένα λεωφορείο, για να συνεχίσει την πορεία του, πρέπει να κάνει... σλάλομ και να βγει στο αντίθετο ρεύμα! Η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους του Πειραιά φαίνεται ότι εξαντλείται στο φανάρι της διασταύρωσης της Ομηρίδου Σκυλίτση με την 34ου Συντάγματος!

Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα
Πηγή: efsyn.gr