Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ανοίγει και πάλι η συζήτηση για τον ΟΣΕ.

Συνεχή απαξίωση βλέπουν οι εργαζόμενοι του πάλαι ποτέ ενιαίου Οργανισμού.

Στο μικροσκόπιο των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων παραμένει ο ΟΣΕ, με εκπροσώπους εργαζομένων να περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Λιγότερο από 2500 εργαζόμενοι έχουν απομείνει από τον πάλαι ποτέ ενιαίο ΟΣΕ αναφέρουν εξάλλου οι εκπρόσωποι εργαζομένων του Οργανισμού. 
«Και προσωπικό δεν υπάρχει και μέσα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Είμαστε πλέον λιγότεροι από 2500 χιλιάδες σε πανελλήνιο επίπεδο και τον Δεκέμβριο θα δούμε πόσοι θα μείνουμε αφού αναμένονται συνταξιοδοτήσεις» ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος εργαζομένων, Κώστας Ριζούλης.
Και παραδέχεται παράλληλα ότι υπάρχει εκνευρισμός. «Εκνευρισμός γιατί κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας όταν λείπουν μέσα και προσωπικό. Βέβαια γι αυτά δεν φταίει το κοινό» συμπληρώνει χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Ο ΟΣΕ βρίσκεται συνεχώς σε μία διαδικασία απαξίωσης».
Η συζητήση πάντως για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ φαίνεται ότι έχει ανοίξει και πάλι για τα καλά, τη στιγμή βέβαια που πολλές από τις παρεχόμενες υπηρεσίες ήδη παρέχονται από ιδιωτικές εργολαβίες, όπως η καθαριότητα αλλά και η έκδοση εισιτηρίων.

Πηγή: thessaliatv.gr