Απάντηση στο viral ερώτημα της εβδομάδας.
Λύθηκε ο «γρίφος» των τελευταίων ημερών. Η πινακίδα «Μουσείο» έξω από το Πολυτεχνείο, στην Πατησίων, έρχεται να προστεθεί στην «ατζέντα» των ασυνήθιστων καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών διαψεύδοντας την εκτίμηση πολλών που νόμιζαν ότι πρόκειται για επέκταση του Μετρό.
Το έργο φέρει την υπογραφή του καλλιτέχνη Νεκτάριου Παππά και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Reality Through Fiction.
Το έργο φέρει την υπογραφή του καλλιτέχνη Νεκτάριου Παππά και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Reality Through Fiction.
Η καλλιτεχνική αυτή εγκατάσταση, που θα παραμείνει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου στην οδό Τοσίτσα και Πατησίων, κάνει την εμφάνισή της πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό, που θα αφορά το τμήμα Άλσος Βεΐκου - Γουδή.
«Το έργο αντιγράφει σε κλίμακα 1 προς 1 μια πινακίδα σήμανσης σταθμού του Αττικού Μετρό με σκοπό να δημιουργήσει μια προσωρινή ψευδή συνθήκη στην καθημερινότητά μας. Κάτι σαν αντικατοπτρισμό μιας μελλοντικής κατάστασης στο παρόν», αναφέρει στο in.gr για την καλλιτεχνική εγκατάστασή του ο Νεκτάριος Παππάς.
Αναδεικνύοντας το ερέθισμα που τον οδήγησε στη δημιουργία της, επισημαίνει πως ο χάρτης της Γραμμής 4 «έχει αλλάξει στο συγκεκριμένο σταθμό και από την πλατεία Εξαρχείων έχει μεταφερθεί στο Μουσείο θεωρώντας αυτή την αλλαγή πρόσφορη τόσο για πολεοδομικούς όσο και για πολιτικούς λόγους».
Η έκθεση Reality Through Fiction στην οποία εντάσσεται το έργο διερευνά τους τρόπους πρόσληψης, πραγμάτωσης και δόμησης του πραγματικού σε συνάρτηση με το φανταστικό. Με αφετηρία τον οργανισμό Circuits and Currents της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), που τη διοργανώνει, θα επεκταθεί στην οδό Τοσίτσα και τη γύρω περιοχή, καθώς και σε εικονικούς διαδικτυακούς τόπους.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι εξής: Jane Theodora Auer, Jonas Beutlhauser, Καλλιόπη Χαλουβά, Kyrill Constantinides Tank, Βασιλεία Δερελή, Johannes Fedisch, Marlene Franz, Xenia Fumbarev, Johanna Gonschorek, Κασσιανή Γουλάκου, Philipp Gufler, Stephanie Hammann & Maria von Mier, Tanja Hamester, Leo Heinik, Εύρη Καλογηροπούλου, Μπάιρον Καλομαμάς, Michael Karmann, Λευτέρης Κρύσαλης, Μιρένα Λιακούση, Αιμιλία Λιόντου, Μαρία-Βερόνικα Μαριόγλου, Lorenz Mayr, Lisa Nase, Γιώργος Παλαμάρης, Έλενα Παπαστεργίου, Νεκτάριος Παππάς, Μάριος Παύλου, Mako Sangmongkhon, Angela Stiegler, Άννα Στρούλια, Αθηνά Βελούδου, Μυρτώ Βρατσάνου, Sarah Weber.
To «Circuits and Currents» φιλοξενεί εκθέσεις, ομιλίες και εργαστήρια, φέρνει σε επικοινωνία εικαστικούς, καλλιτέχνες και θεωρητικούς ,ανοίγοντας συγχρόνως διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Το πρόγραμμά του διαχειρίζονται και επιμελούνται φοιτητές της ΑΣΚΤ.
Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που είχε αναπτύξει ο οργανισμός, πριν από λίγο καιρό, ήταν μια ανοιχτή συνάντηση ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το 3D printing και γενικότερα για την τρισδιάστατη τεχνολογία. Άνθρωποι που έχουν κάνει 3D εκτυπώσεις χρησιμοποιώντας το Shapeways μοιράστηκαν τις ιδέες και τις απόψεις τους.
Πληροφορίες για την έκθεση
Πέμπτη-Σάββατο, 15:00-18:00
Circuits and Currents, project space of the Athens School of Fine Arts, Τοσίτσα 13 kai Νοταρά
Διάρκεια Έκθεσης: Έως 14 Νοεμβρίου
Συντάκτης: Ελισάβετ Σταμοπούλου
Πηγή: in.gr