Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

RIA Novosti: Η κυβέρνηση της Ελλάδας μπορεί να διαγράψει μέρος των χρεών των Ελληνικών Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης.

РИА Новости: Правителството на Гърция може да опрости част от дълга на гръцките железници  във връзка с приватизацияΑθήνα.
 Η κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να διαγράψει  μέρος του χρέους της Ελληνικής εταιρίας  Σιδηροδρόμων, ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  προκειμένου να  ιδιωτικοποιηθεί, ανέφερε το RIA Novosti.

Μέχρι το τέλος του έτους, οι Ελληνικοί  σιδηρόδρομοι προγραμματίζεται να ιδιωτικοποιηθούν, καθώς το ενδιαφέρον σε αυτούς έχουν δείξει Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι. Αλλά όλοι οι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διευθετήσει το πρόβλημα του χρέους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της  οποίας  έφθασε  800 εκατομμύρια ευρώ. 
Αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δημοσιεύσει το εθνικό σχέδιο συζήτησης των μέτρων που πρέπει να ληφθούν σε συμφωνία με τους πιστωτές  του τρίτου πακέτο στήριξης. Ένα ξεχωριστό άρθρο είναι αφιερωμένο στους  Ελληνικούς  σιδηροδρόμους. 
Ειδικότερα, η κυβέρνηση μπορεί να αποφεύγει όλα τα χρέη  της κρατικής εταιρίας ΟΣΕ, μέσω κοινής απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών στην Ελλάδα.



Μετάφραση και επιμέλεια:  Μίλεν Marinov
Πηγή: focus-news.net